składniki na ciasto kruche: 150 g mąki 30 g cukru pudru 100 g masła 3 żółtka 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy i przekładamy do foremki (ok. 22×32 cm, wyłożonej o pieczenia). Pieczemy w ok. 190 st. C, aż będzie rumiane. Upieczony spód odstawiamy do wystudzenia. składniki na warstwę z galaretki i pomarańczy: 3 galaretki pomarańczowe 1000 ml gorącej wody ok. 4 średniej wielkości pomarańczy (po obraniu ze skórki ok. 600 g) wykonanie: Galaret... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...