Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka
Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka
Ciastka Kasztanki - kuchnia podkarpacka Ciastka Kasztanki to dwa delikatne kruche ciasteczka z bezą, przełożone maślano-orzechowym kremem. Boki ciastek obtoczone są mielonymi orzechami. Całość jest lekka, krucha i bardzo smaczna. Pewnie większość z Was zna tego typu ciasteczka, ale uwierzcie na słowo, te są wyjątkowe :) Składniki na około 80 sztuk: ciasto: 500 g mąki pszennej 500 g margaryny (lub masła) 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany krem: 3 białka jajek 250 g cukru pudru masa: 1 szklanka mielonych orze... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz
Autor
Trzeci Talerz
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
ciastka , mielone, orzechy, ciasto, ciasteczka, krem, kruche ciasteczka, ciastka orzechowe, ciasto z orzechami, ciasto z kremem, ciasta z kremami, ciasta z masa, kruche ciasto, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, masło orzechowe, ciasto ucierane , ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia
Inne przepisy z Trzeci talerz
Dodaj komentarz