Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka

Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka

Ciastka Kasztanki – kuchnia podkarpacka

Ciastka Kasztanki - kuchnia podkarpacka Ciastka Kasztanki to dwa delikatne kruche ciasteczka z bezą, przełożone maślano-orzechowym kremem. Boki ciastek obtoczone są mielonymi orzechami. Całość jest lekka, krucha i bardzo smaczna. Pewnie większość z Was zna tego typu ciasteczka, ale uwierzcie na słowo, te są wyjątkowe :) Składniki na około 80 sztuk: ciasto: 500 g mąki pszennej 500 g margaryny (lub masła) 3 żółtka 3 łyżki kwaśnej śmietany krem: 3 białka jajek 250 g cukru pudru masa: 1 szklanka mielonych orze... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.