składniki: 4 płaty śledziowe z zalewy 4 ogórki parę grzybków marynowanych (prawdziwków, maślaków, pieczarek) 1 cebula pieprz grubo mielony wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Płaty śledziowe odsączamy z zalewy, również kroimy w kosteczkę, oprószamy grubo zmielonym pieprzem. Ogórki oraz grzybki, odsączamy, kroimy w kosteczkę (nie mieszamy). Na talerzykach przy pomocy obręczy do przystawek układamy warstwowo: śledzie, ogórki, cebulę, grzybki. Usuwamy obręcz. Posypujemy dodatkowo posiekaną cebulk... czytaj dalej...
Z czym nam kojarzą się śledzie? Oczywiście ze świętami czy sylwestrem. Pod koniec grudnia większość polskich rodzin je przygotowuje i się nimi zajada.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...