pączki koreańskie

pączki koreańskie

pączki koreańskie

składniki: 450 g mąki 1 jajko 25 g drożdży 3 łyżki cukru 40 g masła 250 ml mleka 1 szczypta soli 1 łyżka spirytusu tłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie: Masło rozpuszczamy, zestawiamy z ognia. Dodajemy letnie mleko, jajko, drożdże oraz cukier i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na ok. 10 min. w ciepłe miejsce. Następnie dodajemy do mąki wymieszanej z solą, dodajemy spirytus i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy a następnie wyrabiamy ciasto, aż będzie odchodziło od dłoni. Przykrywamy ściereczką i pozostawiamy d... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.