Dzisiaj przepyszny boczek z grilla w stylu azjatyckim . Dzięki marynacie to prawdziwa eksplozja smaku! Jestem pewna, że Wam zasmakuje. Szaszłyki podałam z ryżem oraz s ałatką z rukoli i pomarańczy , która świetnie pasuje do tego dania. Jeśli zrobicie je na imprezę, to radzę przygotować dwie porcje, bo szybko znikają Składniki: 14 cienkich plasterków surowego boczku 6 łyżeczek pasty tamaryndowej 2 łyżki ketchupu 2 łyżeczki mirinu 1 łyżeczka ciemnego sosu sojowego szczypta chili ziarna sezamu do posypania Doda... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...