Drożdżowy placek z jeżynami

Drożdżowy placek z jeżynami

Drożdżowy placek z jeżynami

W ogródku mojej mamy rośnie ogromny krzew jeżyn, który aż ugina się pod ciężarem dojrzałych owoców. Aż żal byłoby je tam zostawić. Postanowiłam wykorzystać je do drożdżowego ciasta z kruszonką, dziś w wersji czekoladowej. Jeśli Wam też upały dają się we znaki, spokojnie możecie upiec ciasto wieczorem – następnego dnia będzie tak samo smaczne! Składniki na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 1 kostka masła (lub 200 g margaryny) 100 g drożdży 2 jajka 0,5 szklanki jeżyn Składniki na ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, jajko, ciasteczka, babeczki, muffiny, drożdżowe, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto ucierane , czekoladowe ciasteczka , muffiny czekoladowe, masa do babeczek

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.