Znowu mam dla Was coś pod świąteczną nutę;) Przepis znalazłam tutaj ( u mnie z małymi zmianami) i od razu wzięłam się do roboty- a jej jest tak naprawdę bardzo niewiele- pierniczki robi się raz, dwa i ile w tym frajdy;) To przepis na pierniki mięknące po 2-4 tygodniach w puszce.. Ja jednak nie mogłam się powstrzymać i zjadłam jednego po polukrowaniu- a więc pierwszego dnia smakują jak korzenne, kruche ciasteczka- poezja. Przepis w sam raz na Świąteczne oczekiwanie;) 🎄 Składniki na ciasto pierniczkowe: 2... czytaj dalej...
Na każdy piernik jest inna pora. Jedne miękną bardzo szybko, a inne potrzebuje trochę czasu, aby rozpływały się w ustach.
Czytaj dalej...Piernik ma to do siebie, że potrzebuje czasu, aby dojrzeć. Na szczęście są sposoby na przyśpieszenie tego procesu.
Czytaj dalej...