Sezon rabarbarowy nie może tak po prostu minąć bez upieczenia ulubionego ciacha miłośników " takich-nie-za-słodkich-ciast" ;) Rabarbar daje wiele możliwości do uzyskania odpowiedniego poziomu słodkości. Lekka jego kwaskowatość w połączeniu z kruchością sprawia, że smakując ciacho- czuje się lato :) Szczerze? Mimo, że ubóstwiam bardzo słodkie wypieki, to jest coś w tym rabarbarowcu :) Zaryzykuję stwierdzenie , ze wolę go nawet od szarlotki.. Blacha : 25 cm x 36 cm. Składniki na kruche: 3 ½ ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...