Harissa

Harissa

Harissa

Harissa to bardzo ostra pasta z papryczek chili, czosnku i przypraw, pochodząca z Afryki Północnej. Używana jest do różnego rodzaju mięs, zup, sosów i kanapek. Ostrość harissy można regulować ilością dolanej oliwy, im jej więcej, tym pasta będzie łagodniejsza.Składniki:9 średnich suszonych papryczek chili5 ząbków czosnku2 łyżeczki nasion kolendry1 łyżeczka kminu rzymskiego1 łyżeczka kminkuoliwa z oliwek1/2 łyżeczki soliPrzygotowanie:Z papryczek usuwamy gniazda nasienne, zalewamy gorąca wodą, moczymy przez o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Niskokaloryczna dieta hiszpańska

Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Oryginalny smakOryginalny smak

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasta, pasty, śniadania, deser, desery, ciasto, ciasteczka, kanapka, sosy, zupa, kanapki, susz, papryka, warzywa, dania na gorąco, ciasto ucierane , warzywa na patelnie

Inne przepisy z Oryginalny smak

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.