domowy wielkanocny likier jajeczny – ajerkoniak

domowy wielkanocny likier jajeczny – ajerkoniak

domowy wielkanocny likier jajeczny – ajerkoniak

składniki: 4 surowe żółtka (jajka z domowego chowu) 300 g mleka skondensowanego, niesłodzonego 160 g cukru 16 g cukru z prawdziwą wanilią 200 ml spirytusu opcjonalnie: ziarenka z 1/4 laski wanilii (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); wykonanie: Mleko zagotowujemy z cukrem z prawdziwą wanilią oraz opcjonalnie dodatkowo z ziarenkami z wanilii. Dokładnie mieszamy do rozpuszczenia się cukru i zestawiamy z ognia. Żółtka przekładamy do garnka, i miksujemy na parze stopniowo dodając cukier, aż masa będzie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.