Dzień dobry poświątecznie. Nie udało mi się opublikować przepisu przed świętami dlatego podrzucam go juz teraz, może przyda Wam się na przyszły rok, a może wcześniej. Naprawdę wart uwagi ;) Ciasto na piernik staropolski najlepiej zagnieść około 5 tygodni przed świętami. Blaty czy ciasteczka pieczemy 5-7 dni przed świętami a przedkładamy 2-3 dni przed, aby ciasto zdążyło nasiąknąć odpowiednio dżemem, kremem czy marmoladą. Składniki: 500 g miodu naturalnego wielokwiatowy 1 szklanka cukru 200 g masła 1 kg mąki ps... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...