Ciasto drożdżowe bez wyrabiania, to jakby powiedzieć, że bez pracy jednak są kołacze! Wysiłek włożony w przygotowanie ciasta jest wprost nieproporcjonalny do osiągniętego efektu. Przepis, który Wam przedstawiam testowałam już kiedyś przy okazji pieczenia babeczek drożdżowych bez wyrabiania . Tym razem postanowiłam upiec z niego klasyczne ciasto w tortownicy, z jagodami i kruszonką. Efekt jest wyśmienity:) Dodam, że z tym ciastem poradzi sobie każdy, ono po prostu nie może się nie udać. Na filmiku zobaczysz jak...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.