[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt: 80 g mąki 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 140 g cukru 20 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia wykonanie: Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Mąkę przesiewamy z kakao oraz proszkiem do pieczenia, dodajemy w dwóch turach do puszystej masy jajecznej i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm – miara dna, wyłożonej papierem do pieczenia... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.
Czytaj dalej...