"Pierożki" półfrancuskie

"Pierożki" półfrancuskie

Małe, kruchuteńkie ciasteczka a dwa gryzy. Według mojego Męża “są tak niedobre, że nie mogę dopuścić, żeby inni się męczyli i jedli, więc sam zjem wszystkie”. Do herbatki mniam! Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kwaśnej śmietany 3 żółtka 25g drożdży 250g zimnej margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego dowolne nadzienie: krem czekoladowy, masło orzechowe, marmolada, serek Almette owocowy Przygotowanie: Wszystkie składniki ciasta powinny mieć temperaturę pokojową, z wyjątkiem margaryny - ta musi b... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Cakes By Kejt

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

Katarzyna Załuska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, ciasteczka, krem, krem czekoladowy, masło orzechowe, ciasto owocowe, ciasto na zimno, ciasto czekoladowe, ciasta czekoladowe, ciasto z kremem, ciasta z kremami, czekoladowe ciasteczka , ciasteczka z marmoladą

Inne przepisy z Cakes By Kejt

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.