Przepis na : śniadanie
Prosty przepis na faszerowane jajka, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Idealne również jako przekąska, nie tylko od święta Składniki: 7 jajek 4 łyżki posiekanego szczypiorku 100 g szynki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz Składniki: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka, przełożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Dodać drobno pokrojoną szynkę, posiekany szczypiorek, majonez i musztardę. Dokładnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Gotowym farszem wypełn... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...