Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków róży

Konfitura z płatków róży

  Jakiś czas temu przedstawiałam Wam niesamowita konfiturę z płatów róży Mari Disslowej ale najbardziej znanym i zarazem najprostszym przepisem na różę jest jest utarcie z cukrem i odrobina soku z cytryny.  Taką konfiturę przygotowujemy bez gotowania a jedyne co nam potrzebne to waga i makutra lub dobry blender.  Żadna konfitura nie pachnie tak pięknie i nie smakuje tak słodko jak różana. Świetna do pączków, herbaty, ciast, ciastek czy deserów. SKŁADNIKI: płatki dzikiej róży cukier 3x więcej ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.