Przepis na : śniadanie
Share Pinterest Print Lubicie oscypki? Ma dla Was prosty przepis na przepyszne tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną, czyli polskimi produktami. Kulturowy miszmasz, który wspaniale smakuje. Polecam! Składniki: 8 kromek chleba tostowego 4 malutkie wędzone oscypki żurawina w słoiczku 3 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu. Oscypki przekroić wzdłuż na pół. Na kromkach chleba tostowego położyć po dwa plastry oscyp... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...