Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną

Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną

Tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną

Przepis na : śniadanie

Share Pinterest Print Lubicie oscypki? Ma dla Was prosty przepis na przepyszne tosty francuskie z oscypkiem i żurawiną, czyli polskimi produktami. Kulturowy miszmasz, który wspaniale smakuje. Polecam! Składniki: 8 kromek chleba tostowego 4 malutkie wędzone oscypki żurawina w słoiczku 3 jajka 1/3 szklanki mleka 2 łyżki klarowanego masła sól pieprz Przygotowanie: W miseczce roztrzepać jajka z mlekiem, szczyptą soli i pieprzu. Oscypki przekroić wzdłuż na pół. Na kromkach chleba tostowego położyć po dwa plastry oscyp... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Oryginalny smak

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.