Kruszonka

Kruszonka

Kruszonkę mojej babci uwielbiałam jeść nawet na surowo. Była niezbędnym elementem każdego drożdżowego placka, dziś przepis babci przydaje mi się najczęściej kiedy piekę babeczki. Podane proporcje wystarczą na dużą blachę ciasta, kruszonkę można jednak bez problemu przechowywać, dlatego nawet jeśli nie potrzebujecie aż tak dużej porcji warto zrobić za jednym razem trochę więcej i w szczelnym pojemniku zamknąć w lodówce. Kulkę kruszonki można także zawinąć w folię i zamrozić - po wyciągnięciu wystarczy zetrzeć na t...

Czytaj dalej na blogu Ciastkozercy

Autor

Róża Mucha MyśliwiecRóża Mucha Myśliwiec

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pieczenie, babeczki, placki, ciasto, ciasteczka, muffiny, drożdżowe, ciasto z bezami, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, bez pieczenia, ciasta drozdzowe, ciasto drożdżowe, ciasta z masa, ciasto z masa, ciasteczka waniliowe, masa do babeczek, muffiny waniliowe

Inne przepisy z Ciastkozercy

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.