Te ciasteczka to niewyobrażalna kruchość, smak, który wręcz rozpuszcza się w ustach. U nas była bitwa do ostatniego okruszka Co nam trzeba? 200g masła 2 szklanki (220ml) mąki pszennej łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią (nie jest to konieczne) 2 żółtka 4 łyżki drobnego cukru 3 łyżki zmielonych migdałów (obranych ze skórki) 6 łyżek zmielonych orzechów włoskich dodatkowo: cukier puder Robimy: Na stolnicę wysypujemy mąkę, dodajemy masło i siekamy, dodając cukier, cukier z wanilią i żółtka. Zagniatamy ciasto. Gdy... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat