składniki: 750 ml mleka 100 g cukru 3 żółtka 60 g maki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 100-130 g kremu pistacjowego 200 g masła w temperaturze pokojowej 200-220 g słomki ptysiowej ok. 300 g malin (świeżych) wykonanie: W rondelku zagotowujemy 500 ml mleka z cukrem. W pozostałej porcji mleka dokładnie mieszamy żółtka z mąką pszenną i ziemniaczaną, tworząc gładką, aksamitną mieszankę. Wlewamy ją do gotującego się mleka i gotujemy na małym ogniu, nie przestając mieszać, aż masa zgęstnieje, zamieniając się w lśniący, pac... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...