Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Pączki tradycyjne długo zachowujące świeżość

Przepis na te pączki jest jednym z moich ulubionych, wychodzą z niego puszyste pączki o aromatycznym, wilgotnym miąższu. Dodatkową zaletą tego przepisu jest to, że pączki długo zachowują świeżość, drugiego dnia są prawie tak samo dobre. Czas przygotowania: 75 min Czas oczekiwania: 75 min Czas smażenia: ok. 20 min   Składniki: (na 16 średnich pączków po 60 g każdy) 500 g mąki 30 g drożdży świeżych 50 g cukru 250 ml ciepłego mleka (1 szklanka) 3 żółtka 1 jajko 1 łyżeczka cukru waniliowego lub esencji wa... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Słodki Blog

Autor

Słodki BlogSłodki Blog

Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pączki, torty, tort, ciasteczka, ciastka , ciasteczka z czekolada

Inne przepisy z Słodki Blog

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.