babka kefirowa

babka kefirowa

babka kefirowa

[Głosów: 5   Average: 5/5] składniki: 450 g mąki 200 g cukru 225 g kefiru 4 jajka 150 ml oleju np. słonecznikoweg 2 łyżeczki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie: 1/2 ekstraktu cytrynowego wykonanie: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Jajka miksujemy z cukrem oraz cukrem z wanilią na puszystą masę (ok. 5-10 min.). Cały czas miksując do masy jajecznej powoli wlewamy olej. Następnie w trzech turach dodajemy mąkę na przemian z kefirem, opcjonalnie ekstrakt i mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.