Pierniczki

Pierniczki

Pierniczki

Przepis na : deser

Opis: Pierniczki to świąteczna tradycja. Możemy je przygotować dużo wcześniej i odłożyć na ok. 2-4 tygodnie żeby skruszały. Jak również można je zjeść od razu po upieczeniu, wtedy są miękkie. Idealnie nadają się jako ozdoby choinkowe. Pierniczki możemy wykonać w różnych ciekawych kształtach, dowolnie je zdobiąc. Można również wykorzystać je jako prezent – tak ozdobione bożonarodzeniowe pierniczki ucieszą każdego. Składniki: 2 szklanki mąki 200 g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dieta dla rzucających palenie

Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.