Przepis na : deser
Opis: Pierniczki to świąteczna tradycja. Możemy je przygotować dużo wcześniej i odłożyć na ok. 2-4 tygodnie żeby skruszały. Jak również można je zjeść od razu po upieczeniu, wtedy są miękkie. Idealnie nadają się jako ozdoby choinkowe. Pierniczki możemy wykonać w różnych ciekawych kształtach, dowolnie je zdobiąc. Można również wykorzystać je jako prezent – tak ozdobione bożonarodzeniowe pierniczki ucieszą każdego. Składniki: 2 szklanki mąki 200 g cukru pudru 3 łyżki płynnego miodu 2 jajka 1,5 łyżeczki sody oczyszc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...