Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem
przepisy- Milkinaszym cieście. Ciasto włożone do piekarnika nie urośnie, z powodu braku składnika spulchniającego. Będzie zbite i niesmaczne czyli… zakalec. Zbyt szybkie wymieszanie piany z pozostałymi składnikami. Robiąc biszkopt, sernik czy jakiekolwiek inne ciasto oparte na ubitej pianie z białek, musimy pamiętać, aby składniki mieszać powoli i delikatnie. Mas nie ucierać(...)dociskać do siebie, a raczej popychać, wkładać jedna między drugą. W przypadku biszkoptu, do piany z białek dodajemy resztę składników i delikatnie mieszamy do ich połączenia. W przypadku sernika i wariacji biszkoptowych np. z masą makową, pianę dodajemy do masy. Najpierw jedną część, aby rozluźnić ciasto, a potem partiami resztę, delikatnie mieszając. Jeżeli zbyt szybko połączymy składniki, lub zbyt długo
SmartBake.plpiekarnika i piekę w temperaturze 170-180C ok. 30 minut, następnie przez 20 minut w temp. 140-130C. Wierzch ciasta musi być zrumieniony. Nie zrażaj się, jeśli sernik opadnie, taka jego uroda Po upieczeniu daję mu odpocząć jakieś 15 minut w wyłączonym, ale uchylonym piekarniku. Można polać polewą z gorzkiej czekolady. Smacznego
Saganektwaróg ,masło ,budyń ,i aromat .Białka ubijamy ze solą .na sztywną pianę .i dodajemy do masy żółtkowej .Mieszamy łyżką.Masę wylewamy na ciasto .Na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki .Sernik pieczemy godzinę .studzimy .Pieczemy w dużej blaszce 33na
Moje WyrobyPrzepis na ciasto bez pieczenia, Śnieżny Puch. Szybki i łatwy sernik na zimno, swoją konsystencją przypominający piankę. Składniki: 1kg twarogu sernikowego 2 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru pudru 500ml gorącej wody 300g śmietanki 30% herbatniki Petit Beurre 100g wiórek kokosowych Przygotowanie: Dwie galaretki rozpuszczamy w 500ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia. Galaretka powinna być chłodna, ale ciągle płynna. Wiórki
NiePieprz.plTofurnik z gruszkami to ciasto dla osób, które w swojej diecie muszą unikać nabiału. Ja właśnie jestem taką osobą i na co dzień bardzo brakuje mi domowego sernika. To było jedno z moich ulubionych ciast, więc teraz szukam smaku, który by mi go zastąpił. Tofurnik daje radę Jeśli dobrze się go przygotuje, śmiało może konkurować z tradycyjnym sernikiem. Tofurnik
365 dni dookoła kuchniSernik na kruchym orkiszowym spodzie, z brzoskwinią, porzeczką, bezą i kruszonką... mniam... genialne ciasto. Tak nas zauroczyło swym smakiem, że było już 2 razy w ciągu niespełna trzech tygodni... Pychotka, bardzo godna polecenia. Meeega chrupiący spód i kruszonka, delikatna masa serowa, oraz beza w połączeniu z kwaskowymi owocami sprawiają, że można to ciacho jeść, jeść i jeść... Wyczulam
Smaczne ZdroweZnany i lubiany sernik bez pieczenia w charakterystycznym kształcie chatki, zbudowanej z herbatników. Drugą nazwą, pod którą występuje jest Chatka Baby Jagi...Sami zdecydujcie którą nazwę wolicie ;). Deser jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu ( zwłaszcza jeśli użyjecie twarogu z wiaderka, którego nie trzeba już mielić, tylko pamiętajcie by wybrać dobrej jakości! nie może być zbyt rzadki ). Chatka jest
Opowieści z piekarnikaŻaden sernik nie ma tak pięknego koloru jak ten, a to za sprawą dodania pulpy z mango. Smakuje pysznie, jest aksamitny, wilgotny, zniewala delikatnym i subtelnym smakiem. Na kruchym spodzie, ciężko odmówić sobie dokładki. Polecam! Składniki na blaszkę : 25/30 cm Kruchy spód: 25 dag mąki pszennej 10 dag masła 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru 1 pełna łyżka
Wanilia i Kardamontwarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno. Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki
Kuchnia MagdaLenytwarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno. Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki
Kuchnia MagdaLenyPrzepis z archiwów mojego komputera, zdjęcia średniej jakości, ale za to ciasto tak dobre, że zdecydowałam się wrzucić przepis. Sernik gotowany nauczyła mnie robić moja mama, wprowadziłam do przepisu moje modyfikacje i tak powstał tort serowy. Masa serowa jest delikatna i lekka, do tego słodkie brzoskwinie, wilgotny biszkopt nasączony syropem z brzoskwiń i galaretka. W sezonie można użyć świeżych
Krylowa KuchniaTruskawkowe, coroczne szaleństwo u mnie w pełni. Były już knedle, koktajle, drożdżówka i ulubione truskawki ze śmietana i cukrem. Nadszedł czas na mega truskawkowy gotowany sernik. Delikatna masa serowa, mus truskawkowy i całe truskawki, jak dla mnie meega połączenie. W sam raz na upały za oknem na zimno i bez pieczenia! Na keksówkę
Krylowa Kuchniapowiedział, że sernik tylko na słodko? Dziś prezentuje znakomite wytrawne serniczki z suszonymi pomidorami, bazylią i cukinią. Delikatne pomidorowo-serowe wnętrze doprawione świeżą bazylią czosnkiem,, suszonym oregano, otulone cukinią-znakomite na śniadanie. Twarożek w nowej odsłoni, będzie super pomysłem na twoje śniadanie. Składniki na 5 szt: 250 g serka śmietankowego 6 połówek suszonych pomidorów listki świeżej bazylii
Krylowa KuchniaJeżeli ktoś nie ma czasu na pieczenie świątecznego sernika i makowca, może te ciasta połączyć w pysznym sernikomakowcu . Jego przygotowanie jest jeszcze szybsze, gdy kupimy mak mielony i dobry serek w wiaderku. Ciasto serniko-makowiec będzie się bardzo ładnie prezentowało wśród innych świątecznych wypieków i z pewnością zadowoli niejednego łakomczucha. Składniki na sernikomakowiec Ciasto: 380 g mąki 180 g zimnego
niecodziennikpary