Ciasto Seromakowiec (seromak)

Ciasto Seromakowiec (seromak)

Ciasto Seromakowiec (seromak)

Przepis na : deser

Ciasto Seromakowiec to wyjątkowo udane połączenie makowca i sernika. Z tego sprawdzonego przepisu wychodzi bardzo smaczne, aksamitne, lekkie i puszyste. Będzie się świetnie prezentować na świątecznym stole. https://youtu.be/opLnlcVmSSI Składniki na Seromakowiec (blaszka 28×23 cm): Masa serowa: 1 kg twarogu tłustego lub półtłustego trzykrotnie mielonego (może być też z wiaderka) 150 g cukru (drobny do wypieków) 100 g masła 4 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa makowa: 250 g maku suchego 150 g cukru 100 g masł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak zrobić kluski z makiem na Wigilię?

Jest to popularna potrawa szczególnie na Pomorzu i Kaszubach, co nie znaczy, że gości ona na stołach w całej Polsce.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.