twarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno. Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki
Kuchnia MagdaLenytwarogowego z dodatkiem soku oraz skórki z cytryny. Pyszne ciacho o orzeźwiającym smaku, które je się z przyjemnością. Szpinak nie jest w ogóle wyczuwalny, a całość smakuje jak cytrynowy sernik na zimno. Taka rolada świetnie się prezentuje się na stole i przyciąga uwagę gości... Składniki: Ciasto: 450 g szpinaku mrożonego rozdrobnionego 5 jajek 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki
Kuchnia MagdaLenyPrzepis z archiwów mojego komputera, zdjęcia średniej jakości, ale za to ciasto tak dobre, że zdecydowałam się wrzucić przepis. Sernik gotowany nauczyła mnie robić moja mama, wprowadziłam do przepisu moje modyfikacje i tak powstał tort serowy. Masa serowa jest delikatna i lekka, do tego słodkie brzoskwinie, wilgotny biszkopt nasączony syropem z brzoskwiń i galaretka. W sezonie można użyć świeżych
Krylowa KuchniaTruskawkowe, coroczne szaleństwo u mnie w pełni. Były już knedle, koktajle, drożdżówka i ulubione truskawki ze śmietana i cukrem. Nadszedł czas na mega truskawkowy gotowany sernik. Delikatna masa serowa, mus truskawkowy i całe truskawki, jak dla mnie meega połączenie. W sam raz na upały za oknem na zimno i bez pieczenia! Na keksówkę
Krylowa Kuchniapowiedział, że sernik tylko na słodko? Dziś prezentuje znakomite wytrawne serniczki z suszonymi pomidorami, bazylią i cukinią. Delikatne pomidorowo-serowe wnętrze doprawione świeżą bazylią czosnkiem,, suszonym oregano, otulone cukinią-znakomite na śniadanie. Twarożek w nowej odsłoni, będzie super pomysłem na twoje śniadanie. Składniki na 5 szt: 250 g serka śmietankowego 6 połówek suszonych pomidorów listki świeżej bazylii
Krylowa KuchniaJeżeli ktoś nie ma czasu na pieczenie świątecznego sernika i makowca, może te ciasta połączyć w pysznym sernikomakowcu . Jego przygotowanie jest jeszcze szybsze, gdy kupimy mak mielony i dobry serek w wiaderku. Ciasto serniko-makowiec będzie się bardzo ładnie prezentowało wśród innych świątecznych wypieków i z pewnością zadowoli niejednego łakomczucha. Składniki na sernikomakowiec Ciasto: 380 g mąki 180 g zimnego
niecodziennikparyucieranym cieście, które wylane na blachę tworzy spód, zaś masa serowa wylana w kratkę tworzy fantazyjne góry i doliny. Ten sernikomakowiec jest lekki i puszysty, stanowiąc świetne połączenie sernika i makowca. Składniki na sernikomakowiec Ciasto makowe: 70 g niebieskiego maku niemielonego 200 g mąki pszennej 1 / 2 szklanki cukru 1 / 2 szklanki oleju 1 / 2 szklanki wody 4 żółtka
niecodziennikparySyrniki albo serniki z patelni są na tyle uniwersalnym pomysłem na śniadanie (albo i kolację), że można je przygotować na mnóstwo sposobów, by za każdym razem smakowały inaczej. Były już zwykłe syrniki, z bananem, z mascarpone, z manną, bezglutenowe z mąką ryżową, nadziewane... To teraz pora na syrniki z mąką owsianą. Ich przygotowanie łącznie ze smażeniem zajęło mi niecałe
Obiad gotowylata temu przygotowaliśmy z mężem Wielkanoc u siebie w domu upiekłam babkę czekoladową i sernik. Teraz sytuacja się powtarza – święta też będą u nas, ale nie będzie sernika. Babka czekoladowa z przepisu mojej babci – wyszła wspaniała, (przygotowałam ją w ramach testów). Upieczona w starej babcinej, kamionkowej formie pięknie się prezentuje. W ogóle spodobał mi się pomysł odtworzenia
Szybko Tanio Smaczniezimno z chrupiącą posypką z prażonych wiórków kokosowych. Ciasto jest doskonałym deserem na co dzień i od święta. Moi bliscy byli zachwyceni jego smakiem. Polecam :) 1 kg sera na serniki z wiaderka 250 ml śmietanki 30% 1/2 szkl cukru pudru 2 galaretki krystaliczne 1/2 l wody ok 120 g herbatników Posypka: 3 łyżki masła 3 łyżki cukru
Smakołyki AsiCiasta bez pieczenia to szybkie i proste w przygotowaniu desery. Ciasto z masłem orzechowym to połączeniu dwóch przeciwstawnych smaków – słodkiego budyniu, z lekko słonym masłem
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Matcha to sproszkowana japońska zielona herbata, która w ostatnim czasie stała się bardzo modnym, a przy okazji zdrowym dodatkiem do deserów. Lody, kremy, koktajle, serniki z dodatkiem odrobiny matchy zyskują piękny zielony kolor i wyjątkowy smak. Opakowanie z matchą warto po otwarciu przechowywać w lodówce, szczelnie zamknięte, gdyż szybko łapie wilgoć i się starzeje. Składniki na formę do tarty
Tajemnice Smakutemp. 175*C przez 20 min. potem zmniejszyć temp.do 120 *C przez 60 -70 min.( czas pieczenia zależy od użytego sera), do piekarnika włożyć np.keksówkę z wrzącą wodą Sernik może po upieczeniu i schłodzeniu powinien być lekko ścięty Polać polewą najlepiej po całkowitym schłodzeniu. Polewa : Resztę mleka kokosowego tj.60 ml podgrzać z dodatkiem pokruszonej czekolady. Ciągle mieszać
Proste Potrawy