"Czerwone diamenty" czyli jagody goji

"Czerwone diamenty" czyli jagody goji

Kolcowój pospolity, zwany też szkarłatnym, a dokładniej jego owoce - jagody goji (Lycium barbarum) znane są w Azji od tysięcy lat. Nie ma wątpliwości, że jagody goji charakteryzuje obecność wielu cennych dla zdrowia składników. Mają zawierać witaminę C, E, Witaminy z grupy B, selen, żelazo, cenne białka, błonnik, sterole roślinne rozprawiające się z cholesterolem, cynk, potas, wapń oraz wspierać odporność. Bardzo trudno ustalić jednak, ile ich jest. Rozbieżności na stronach w całości poświęconych "cudownym owocom"... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pyry na Gaz

Autor

Sandra Siebert

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

z jagodami, pomarańcze, słonecznik, ciasto, maliny, koktajle, przekąska, kefir, do pracy, ciasteczka, owsianka, przekąski, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasta, orzechy, malinowe, orzechy włoskie, żurawina, płatki owsiane, owsiane, desery, dekoracje, diety, deser, mak, dieta, szybkie ciasto, deser z owocami

Inne przepisy z Pyry na Gaz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.