Share Pinterest Print Mazurek cytrynowy to propozycja dla miłośników słodko – kwaśnych smaków. Krem to lemon curd wymieszany z serkiem mascarpone, a wierzch to pokruszone bezy. Orzeźwiające i pyszne połączenie Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 160 g masła 4 żółtka 3 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka kwaśnej śmietany 18% szczypta soli Nadzienie: lemon curd (wystarczy 3/4 porcji) 125 g serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Dodatkowo: pokruszone bezy Przygotowanie: Kruchy spód: Do miski przesiewam... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...