Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe

Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe

Rabarbarowe tartaletki frangipane - expresowe

Frangipane to popularny we Francji i Włoszech migdałowy krem używany do ciast i tart. Tym razem zamiast jednej dużej tarty przygotowałam małe tartaletki z rabarbarem w wersji na szybko z ciasta francuskiego. Proste, urocze, a krem idelnie łączy maślane ciasto francuskie z kwaskowatym, bardzo wyrazistym w smaku rabarbarem w taki sposób, że naprawdę trudno im się oprzeć. Polecam, pracy przy nich niewiele, a smakują bosko! Składniki: 1 rolka ciasta francuskiego 100 g mielonych migdałów 75 g cukru/ksylitolu 1 jajko L 30 g ro... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.