Przepis na kolorową babkę, która jest inna niż wszystkie wielkanocne babki. Skład i sposób wykonania jest dosyć zaskakujący ale efekt całkowicie wart jest włożonego wysiłku. Babka jest bardzo smaczna, przypomina w smaku babkę piaskową, ale jest bardziej wilgotna i do tego ten wygląd.. Babka jest piękna cztery różnokolorowe warstwy, które harmonijnie się ze sobą łączą. Przepis wyszperałam w niedawno zdobytym starym zeszycie mojej babci SKŁADNIKI (na formę do babki o średnicy 23 cm lub keksówkę 36-38 cm...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.