Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)
Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)
Przepis na : obiad
Uwielbiam taką wersję kurczaka, ponieważ oprócz rewelacyjnego smaku jest bardzo uniwersalny. Marynata sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pi... czytaj dalej...
Autor
Di gotuje
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, mięso, marynaty, pierś, ciasteczka, ciastka , piersi, przekąska, obiad, przekąski, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, papryka, domowe hamburgery, hamburger, sosy, surówka, ziemniaki, przystawki, fast food, hamburger na obiad, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, kurczak w marynacie, kurczak z papryką , kurczak pieczony, mięsa pieczone, kotleciki z kurczaka, sos do kurczaka, pierś w marynacie
Inne przepisy z Di gotuje
Dodaj komentarz