Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)

Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)

Kurczak pieczony w panierce z krakersów (w marynacie jogurtowej/śmietanowej)

Przepis na : obiad

Uwielbiam taką wersję kurczaka, ponieważ oprócz rewelacyjnego smaku jest bardzo uniwersalny. Marynata sprawia, że mięso jest niezwykle soczyste i miękkie, a krakersy nadają mu odmiennego smaku. U mnie świetnie sprawdza się jako przekąska z ulubionym sosem, dodatek do domowych hamburgerów oraz propozycja na obiad, która dobrze komponuje się z ziemniakami i surówką. Wersja pieczona jest mniej kaloryczna i posmakuje dzieciom, jak i dorosłym. Kurczaka możecie też usmażyć na głębokim oleju, ale ja preferuję tą pi... czytaj dalej...

Polecają przepis

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Autor

Di gotujeDi gotuje

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, marynaty, pierś, ciasteczka, ciastka , piersi, przekąska, obiad, przekąski, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, papryka, domowe hamburgery, hamburger, sosy, surówka, ziemniaki, przystawki, fast food, hamburger na obiad, pieczone ziemniaki, ziemniaki na obiad, kurczak w marynacie, kurczak z papryką , kurczak pieczony, mięsa pieczone, kotleciki z kurczaka, sos do kurczaka, pierś w marynacie

Inne przepisy z Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.