składniki na biszkopt: 2 jajka 80 g mąki pszennej 15 g mąki ziemniaczanej 125 g cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli wykonanie: Mąkę pszenną mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia. Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy z solą na sztywno, dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka. Dodajemy wymieszane suche składniki i przy pomocy np. szpatułki delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno). Pieczemy w 170... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...