Naleśnik z Giandują i karmelem Pana Rafała

Naleśnik z Giandują i karmelem Pana Rafała

Analizy ziaren skrobi na 30 000-letnich narzędziach do mielenia sugerują, że kucharze z epoki kamiennej robili mąkę z pałeczek i paproci, które, jak przypuszczają naukowcy, prawdopodobnie były mieszane z wodą i pieczone na gorącej, prawdopodobnie natłuszczonej skale. Rezultat mógł być bardziej zbliżony do krakersa niż nowoczesnego naleśnika, ciastka na ciepło lub ciasta francuskiego, ale pomysł był ten sam, placek zrobiony z ciasta i smażony. – 12 sztuk – 90 minut – Polska Zakupy 500 ml mleka 1...

Czytaj dalej na blogu RafalCook

Warto przeczytać

Jak zrobić idealne naleśniki?

Na temat pochodzenia naleśników i tego skąd się wywodzą nie ma jednoznacznych informacji, prawdopodobnie już w starożytności były przyrządzane podobno w Chinach i Europie.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.