Święta Bożego Narodzenia zbliżają się wielkimi krokami, więc czas pomyśleć nad świątecznymi wypiekami Polecam piernik na Guinnessie, który nie musi leżakować i jest bardzo prosty do przygotowania. Puszysty, wilgotny, pyszny… Jak pierwszy raz robiłam ten piernik, obawiałam się goryczy od ciemnego piwa, która zdominuje smak. Jednak tak się nie stało. Dzięki piwu piernik jest bardziej aromatyczny i nabiera charakteru. Musicie spróbować! Składniki: Piernik: 2 czubate szklanki mąki 1 szklanka ciemnego piwa... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...