pierożki ołpińskie

pierożki ołpińskie

pierożki ołpińskie

składniki na nadzienie serowe: 120 g sera białego, zmielonego 25 g masła, miękkiego 1 jajko (białko oddzielone od żółtka) 1 łyżka cukru (lub więcej do smaku) 1/2 łyżki budynku waniliowego 25 g rodzynek wykonanie: Ser mieszamy z budyniem i rodzynkami. Cukier miksujemy z żółtkiem. Zmiksowane dodajemy do sera, mieszamy. W osobnym naczyniu ubijamy białko, dodajemy do sera i mieszamy do połączenia. składniki na ciasto krucho drożdżowe: 320 g mąki orkiszowej lub pszennej 20 g drożdży 1/4 szkl śmietany, kwaśnej 1... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, pierogi, pierogi przepis, ciasteczka, przepisy na kruche ciasto, ciasto kruche, kruche ciasto, ser biały, ciastka , budyń, ciasto drożdżowe, desery, deser, drożdżowe, pierogi przepis ciasto, ciasto na pierogi, kruche ciasteczka, ciasto orkiszowe, ciasta drozdzowe, pierożki drożdżowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.