Składniki (ok. 50 sztuk): 200 g mąki, 1 jajko, 100 gram zimnego masła (lub margaryny do pieczenia), 120 gram cukru, 1,5 łyżeczki cukru waniliowego, Przygotowanie: Przesianą mąkę wraz z posiekanym masłem i resztą składników umieszczamy w misce i odstawiamy na 15 minut. Po upływie tego czasu, wszystkie składniki zagniatamy na gładkie ciasto. Tak wyrobione ciasto owijamy folią i odstawiamy na 20 minut do lodówki. Następnie rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 5 mm. Ciasteczka pieczemy w piekarniku rozgrzanym do ok. 18... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...