taratuszki – pulchniutkie faworki rosyjskie

taratuszki – pulchniutkie faworki rosyjskie

taratuszki – pulchniutkie faworki rosyjskie

składniki: 300 g mąki + mąka do zagniatania ciasta 250 ml zsiadłego mleka lub kefiru 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka masła, roztopionego 1 łyżeczka sody 1 szczypta soli 1 łyżka spirytusu tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do oprószenia wykonanie: W dużej misce dokładnie mieszamy zsiadło mleko lub kefir z jajkiem, cukrem, sodą, solą, masłem. Dodajemy mąkę oraz spirytus i mieszamy do połączenia się składników (ciasto będzie luźne, konsystencją będzie przypominała ciasto na racuchy). Odstawiamy na ok. 30 m... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 najlepszych przepisów na Tłusty Czwartek

Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.