sernik krakowski

sernik krakowski

sernik krakowski

składniki na ciasto: 250 g mąki 160 g masła, zimnego 2 żółtka 80 g cukru pudru 1 łyżka śmietany 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę, dodajemy pozostałe składniki, siekamy nożem a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy w lodówce przez ok. 60 min. Po tym czasie z ciasta odkrawamy 1/3 i wkładamy ja ponownie do lodówki. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy na i przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy przez ok. 20 min... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Idealny sernik - co zrobić, by nie opadł i nie pękał

Trudno znaleźć idealny przepis na sernik i jak już wydaje nam się, że znaleźliśmy, bo upieczeniu ciasto opada.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, sernik, pieczenie, pyszne ciasto, lukier , ciasteczka, ser, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasta, ciasto kruche, ser biały, ciasta z masa, ciasto z białek , desery, deser, puszyste ciasto, sernik pieczony, kruche ciasteczka

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.