ogórki kanapkowe w zalewie z curry

ogórki kanapkowe w zalewie z curry

ogórki kanapkowe w zalewie z curry

składniki: 2500 g ogórków gruntowych, świeżych 750 ml octu 10% 750 ml wody 3 szkl cukru 1/2 -1 łyżka curry 1/2 łyżki kurkumy 2-3 ząbki czosnku 1 czubata łyża ziela angielskiego, ziaren 1 łyżeczka pieprzu w ziarnach 2 czubate łyżki soli wykonanie: Ogórki myjemy, nie obieramy. Kroimy w podłużne plastry, staramy się aby raczej były takiej samej grubości. Następnie wkładamy ciasno do umytych słoików. wykonanie zalewy: Do garnka wlewamy wodę, ocet. Wsypujemy cukier raz wszystkie przyprawy. Całość mieszamy i zagotowu... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Mity. Dlaczego nie łączyć pomidora z ogórkiem?

Większość ludzi ślepo wierzy w mity gdzieś tam zasłyszane, a nie skupia się nad ich sensem. Postaramy się odpowiedzieć jak to jest z ogórkiem i pomidorem, łączyć czy nie?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.