Przepis na wyborne brownie z dodatkiem solonego masła orzechowego. Czekolada połączona z masłem orzechowym wspaniale się uzupełnia, a dodatek soli równoważy słodycz ciasta. Dodatkowo można to ciasto zrobić z mąki bezglutenowej i wychodzi tak samo pyszne, jak z mąki pszennej! Czas przygotowania: 30 min Składniki: (na formę 15×15 cm, wychodzi dokładnie 9 kwadratów brownie) 1 jajko 90 g cukru drobnego szczypta soli 75 g masła 75 g czekolady gorzkiej ok. 70 % kakao 50 g mąki pszennej lub bezglutenowej ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Niskokaloryczna dieta hiszpańska nie jest dla osób o słabej woli, lecz zawarte są w niej wszystkie smaki.
Czytaj dalej...Osoby z grupą krwi B z pewnością nie wysiedzą w jednym miejscu i śmiało można je nazwać „obieżyświatem”. Lubią podróżować, a w szczególności nowe wyzwania.
Czytaj dalej...Blog stworzony z pasji do pieczenia. tworzenia i eksperymentowania.