Ciasto „Szyszkowy król” to miodowe ciasto z ryżem preparowanym. Jestem przekonana, że to będzie HIT tej zimy. Jest OBŁĘDNE! Serio, dawno już żadne ciasto nie smakowało mi AŻ TAK bardzo! Zainspirowałam się przepisem z bloga ilovebake.pl, ale zrobiłam je troszkę po swojemu. Wyszło przepysznie. Z upieczonego miodowego ciasta odkrawamy wierzch i mielimy go na okruszki. Na cieście rozprowadzamy masę grysikową, rozkładamy ciasteczka korzenne, dalej wykładamy masę „szyszkową” z preparowanego ryżu ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...