delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym

delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym

delikatny tort biszkoptowy z kremem śmietankowym

składniki na biszkopt: 120 g mąki pszennej 50 g mąki ziemniaczanej 6 jajek (białka oddzielone od żółtek) 200 g cukru szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka, cały czas miksując. Następnie stopniowo dodajemy cukier. Na końcu dodajemy w dwóch partiach wymieszane oraz przesiane mąki i delikatnie mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) tortownicy (ok.22-25 cm średnicy) i pieczemy w ok. 170 st. C przez ok. 35 -40... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tort, torty, ciasto, biszkopt, mascarpone, ciastka kremówki, ciasteczka, desery, deser, tort śmietanowy, krem mascarpone, deser z mascarpone, ciasta z masa, ciasto z kremem, ciasta z kremami, krem z pora

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.