aksamitna polewa czekoladowa na ciasta

aksamitna polewa czekoladowa na ciasta

aksamitna polewa czekoladowa na ciasta

składniki: 130 g masła lub margaryny 3 łyżki kakao, kopiate 5 łyżek cukru 1 łyżka żelatyny 2 łyżki wody, gorącej 5 łyżek kwaśnej śmietany wykonanie: Masło, kakao oraz cukier umieszczamy w rondelku i podgrzewamy do połączenia się składników. Żelatyną rozpuszczamy w gorącej wodzie, dodajemy do rozpuszczonych wcześniej składników, mieszamy i chwilkę jeszcze podgrzewamy do połączenia się, nie doprowadzamy do zagotowania. Następnie zestawiamy z ognia i stopniowo dodajemy po łyżce śmietanę, za każdym razem mieszamy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.