kotlety schabowe z pieczarkami

kotlety schabowe z pieczarkami

kotlety schabowe z pieczarkami

składniki: ok. 700 g schabu bez kości ok. 300 g pieczarek 1 cebula 4 jajka bułka tarta sól, pieprz masło wykonanie: Pieczarki myjemy, kroimy w plasterki i przekładamy na patelnię. Cebule obieramy, kroimy w kosteczkę i dodajemy do pieczarek. Podsmażamy z odrobiną masła i doprawiamy do smaku. Białka oddzielamy od żółtek. Mięso myjemy, kroimy na porcje, rozbijamy w miarę cienko, oprószamy z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy kotlet smarujemy, np. przy pomocy pędzelka, żółtkiem. Nakładamy po trochę pieczarek i skł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Jak zrobić idealnego schabowego?

Można rzec, że jest to najpopularniejsze danie polskiej kuchni, lecz nie każdy potrafi go przyrządzić tak by zapierał dech w piersiach.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, pieczarki, ciasto, schabowe, pyszne ciasto, kotlety, kotlet, bułki, ciasteczka, schab, kotlet schabowy z pieczarkami, mięso, surówka, obiad, ziemniaki, ziemniaki na obiad, dania mięsne, pieczarki w cieście, pieczarki do obiadu, ciasto z białek , dania bez mięsa

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.