gofry wg Michela Roux bez spulchniaczy

gofry wg Michela Roux bez spulchniaczy

gofry wg Michela Roux bez spulchniaczy

Przepis na : deser

[Głosów:5    Średnia:5/5] składniki: 160 g mąki orkiszowej lub pszennej 2 jajka (białka oddzielone od żółtek) 270 ml mleka 15 g cukru 50 g masła, roztopionego 1 szczypta soli kilka kropel esencji waniliowej wykonanie: Mąkę mieszamy z mlekiem, żółtkami, cukrem, przestudzonym masłem oraz esencją. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka z solą. Ubite dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy. W miedzy czasie nagrzewamy gofrownicę. Pieczemy partiami, aż będą chrupkie i rumiane. Podajemy z ulubionymi ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.