kruche babeczki z kremem patissiere

kruche babeczki z kremem patissiere

kruche babeczki z kremem patissiere

składniki na kruche babeczki: 230 g mąki orkiszowej lub pszennej 150 g masła, schłodzonego 70 g cukru pudru 1 żółtko 1 szczypta soli wykonanie: Mąkę przesiewamy na stolnicę. Dodajemy cukier puder, sól, żółtko oraz masło. Wszystko siekamy, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Formujemy kulkę, wkładamy do woreczka foliowego i schładzamy przez ok. 60 min. w lodówce. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy (w razie potrzeby podsypujemy mąką). Wykrawamy foremką np. kwiatki (większe od foremki do której będziemy je wkł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, babeczki, ciasteczka, galaretka, tarta, czarna porzeczka, ciastka kremówki, ciasta z kremami, ciasto z kremem, desery, deser, torty, tort, ciasteczka budyniowe, ciasto budyniowe, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasto, kruche ciasteczka, krem z pora, ciasto orkiszowe, ciasto z galaretka, ciasto z porzeczką, ciasta z masa, deser z galaretka, ciasto z masą budyniową

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.