[Głosów: 5 Average: 5 /5] składniki na biszkopt: 100 g mąki pszennej 40 g mąki ziemniaczanej 4 jajka (białka oddzielone od żółtek) 140 g cukru 1 szczypta soli wykonanie: Białka ubijamy z solą na sztywno. Do ubitych białek dodajemy stopniowo cukier a następnie żółtka i miksujemy na puszystą masę. Do puszystej masy jajecznej dodajemy w dwóch – trzech turach wymieszane i przesiane mąki. i mieszamy przy pomocy szpatułki. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22×25 cm, miara dna, wyłożo... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...