ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką

ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką

ciasto drożdżowe z jabłkami, budyniem i kruszonką

składniki na ciasto drożdżowe: 500-550 g mąki 50 g drożdży 4 żółtka 150 g cukru 100 g masła, roztopionego 200 ml mleka, letniego 1/2 łyżeczki soli wykonanie: Drożdże dokładnie mieszamy z 100 ml letniego mleka, 50 g cukru oraz 2 łyżkami mąki. Przykrywamy ściereczką i ostawiamy w ciepłe miejsce aby rozczyn wyrósł. W osobnym naczyniu miksujemy żółtka z pozostałą częścią cukru. Do wyrośniętego rozczynu dodajemy mąkę wymieszaną z kakaem oraz solą, pozostałe letnie mleko, masę z żółtek i wyrabiamy ciasto. Pod konie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dieta jabłkowa

Niezdrowe jedzenie pozostawia w naszym organizmie szkodliwe substancje. Wtedy warto sięgnąć po jabłka!

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, budyń, jabłka, drożdżowe, ciasto drożdżowe, ciasteczka, bułki, ciasto na niedziele, ciasta z jabłkami, tarta z jabłkami, deser, desery, ciasta z masa, ciasto z masą budyniową, ciasto budyniowe, ciasteczka budyniowe

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.