Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze

Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze

Kruche ciasteczka kukurydziane obtaczane w cukrze

Ciasteczka smakują rewelacyjnie i wprost rozpływają się w ustach! Piekłam je niejednokrotnie i za każdym razem znikały w ekspresowym tempie.   Ich smak można wzbogacić poprzez dodanie np. cukru waniliowego, aromatu, czekolady, czy bakalii. Jednak dla mnie najbardziej smakuje poniższa wersja. Uwielbiam tą cukrową skorupkę! Polecam. (około 24 sztuk) 1,5 szklanki mąki pszennej (1 szklanka = 250 ml) 1 szklanka mąki kukurydzianej 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 1 szczypta soli 100g miękkiego masła 2 ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Di gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.