zapiekane bakłażany po katalońsku

zapiekane bakłażany po katalońsku

zapiekane bakłażany po katalońsku

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 3 bakłażany 1/2 pęczka natki pietruszki ok. 800 g boczku 3 ząbki czosnku 1/2 czerstwej bułki mleko do namoczenia bułki sól, pieprz opcjonalnie sok z cytryny tłuszcz do smażenia wykonanie: Bułkę namaczamy w mleku. Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż i podsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do przestudzenia i przy pomocy łyżeczki delikatnie wydrążamy miąższ. Przekładamy do miski, dodajemy bułkę ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia

Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Autor

DomowySmakJedzeniaDomowySmakJedzenia

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

bułki, ciasto, pyszne ciasto, zupa pomidorowa, papryka, sosy, ciasteczka, boczek, zapiekanki, zapiekanka, sos pomidorowy, ciasta z masa, boczek w sosie, papryka faszerowana, dania na gorąco

Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.