zapiekane bakłażany po katalońsku
zapiekane bakłażany po katalońsku
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 3 bakłażany 1/2 pęczka natki pietruszki ok. 800 g boczku 3 ząbki czosnku 1/2 czerstwej bułki mleko do namoczenia bułki sól, pieprz opcjonalnie sok z cytryny tłuszcz do smażenia wykonanie: Bułkę namaczamy w mleku. Bakłażany myjemy i osuszamy. Przekrawamy wzdłuż i podsmażamy z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. Następnie zestawiamy z ognia, odstawiamy do przestudzenia i przy pomocy łyżeczki delikatnie wydrążamy miąższ. Przekładamy do miski, dodajemy bułkę ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Domowy Smak Jedzenia
Warto przeczytać

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Autor
DomowySmakJedzenia
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
bułki, ciasto, pyszne ciasto, zupa pomidorowa, papryka, sosy, ciasteczka, boczek, zapiekanki, zapiekanka, sos pomidorowy, ciasta z masa, boczek w sosie, papryka faszerowana, dania na gorąco
Inne przepisy z Domowy Smak Jedzenia
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję